Pages Navigation Menu

Daily Dutch News in English

Dutch Art Today

Afgelopen week is de bèta versie van Dutch Art Today online gegaan. De website met als ondertitel ‘your online art planner’ heeft als doel de Nederlandse kunstwereld toegankelijker te maken voor een groot publiek. Door middel van een overzicht van alle exposities en events in de Nederlandse galeries, musea en andere kunstinstellingen wil Dutch Art Today mensen in staat stellen eenvoudig te bekijken wat er waar en wanneer te doen, zodat de instellingen meer bezoekers zullen trekken.

Het eerste overzicht geeft een impressie door middel van beeld. Daarnaast kan er geselecteerd en gezocht worden op instelling, kunstenaar of stad. Voor de echte planners heeft Dutch Art Today een kalender waar op datum kan worden gezocht. De website is zo overzichtelijk mogelijk ingericht met veel aandacht voor het ontwerp, doch alles ter ondersteuning van de exposities en events. Alle exposities hebben een link naar de website van de instel¬ling en kunnen daarnaast worden gedeeld via Facebook en Twitter.

Dutch Art Today is zowel Nederlands als Engelstalig. En zal daardoor ook voor alle toeristen, expats en bui¬tenlandse pers een onmiskenbare start zijn bij het zoeken naar exposities in Nederland.

Dutch Art Today is een belangrijke toevoeging en kans op het gebied van externe communicatie voor alle Nederlandse kunst- en gerelateerde instellingen. Dutch Art Today wil de bestaande hoeveelheid individuele websites in een enkel overzicht bij elkaar brengen zodat potentiële bezoekers via Dutch Art Today kennis kunnen maken met alle musea, galeries en instellingen – die hen eerder zijn ontgaan. Het is belangrijk dat juist nu nieuwe kennismakingen plaats vinden en alle instellingen – ook de onbekende en kleinere – kunnen worden gevonden.

Dutch Art Today is dus géén vervanging van de websites van de instellingen zelf, maar moet worden gezien als hét voorportaal voor exposities en kunstgerelateerde events in Nederland.

Dutch Art Today is een platform waar zowel nieuwe als gevestigde kunstenaars, galeries en musea gevonden zullen worden.